JOUZAA #2
(by Janza Jäppinen)

 

15 vuoden horroksen jälkeen Kaaos on taas käynnissä. Ensimmäisen "mitä vittua" -reaktion jälkeen pommitin Jakkea muutamalla utelulla. Tulos näkyy silmienne alla.
"Kaaosta tää maa kaipaa"

Alkuun tää tuhannen taalan kysymys. Miksi Kaaos koottiin uudelleen?

Miksi Kaaos kootiin uudelleen? Ehkä se oli tiettyjen yhteensattumuksien summa. Mulla ja Epellä (Jypi) on joskus ollut ajatuksena, että laitettais rivit yhteen, mutta kun Kalle tekee mitä tekee ja Poko tekee omia juttujaan (still punk!), se vähän jäi. Oikeestaan potkun antoi Puntala 2000 sekä jo aiemmin lepakon hautikset. Puntalassa ei tosin soittanut Kaaos vaan Posinega, thanx to Lazze, Lepakolla sekoiltiin, kun Nappi (my man!) katos lavalta, mutta ehkä Kohut ja Riistetyt antoi jotain aihetta alkaa taas kasaantua. Sidney täräytteli ja Nappi tietty noista alkukaaoksista megessä. Sit tuli Epe, vanha kaaos ja Poikkeustila (JES!) heebo, ja asiat alkoi toimiin. Mä luin jotain vanhoja zinejä, joissa mm. meitsi sanoi, että "Kaaos ei enää koskaan soita paitsi jossain inside-piireissä", mut täytyy pyörtää sanansa. Sori jos se jotain vituttaa..

Onko Posi/Nega ns. telakalla vai toimiiko molemmat bändit aktiivisesti/täyspainoisesti?

Posinega ei ole telakalla (paitsi Telakalla), mutta kun Janne, Purtsi ja mä soitetaan Kaaoksessa ja Nappi sekä Vege Riistetyissä, sekä Piipposen Janne omilla tahoillaan, ei oo ehkä aina helppo hoitaa treenejä. Täyspainoisesti henk. koht. panostaa Kaaos-uus biiseihin. Me voitais olla millä nimellä , mut toi Kaaos kuulostaa edelleen kivalta, eikö?

Kaaos / Svart Aggression-splitti lienee jo ilmestynyt?
Onko muuta tuotantoa tuloillaan ja milloin?

Indeed, actually. Tehdään kai muutamalle kokoelmalle (mm. Lätän ja pari jenkkijuttua) biisejä ja mahdollisesti keväällä jostain (Fight? Stayfree? ilmestyvälle ep:lle uutta stuffia. Me ei olla koskaan unohdettu meidän Bristol-juuria (Disorder-ChaosUK-Amebix) mutta ehkä ollaan rankemmalla tiellä.

Oliko aiemmin tällaisia "come back"-suunnitelmia Kaaoksen suhteen?

Kuten viittasin kys. 1. aiheiseen, että joo. Mutta toi "come back" kuullostaa vitun tyhmältä. Kuten sanoin, me voitais olla millä nimellä vaan, mutta kuullostais hölmöltä heittää pari vanhaa Kaaos-tsibaletta jollain eri nimellä.

Selatessani vanhoja zinejä (Laama tms.) tässä taannoin, tuli mieleen, että mitä olit/olet näistä Kaaokseen kohdistuvista Disorder-vertauksista. Ontuuko väite vielä tänä päivänä?

Ei ehkä tänäpäivänä liikaa, mutta d-order oli suuri mielenkiinnon sekä inspiraation kohde joskus. Se Norja stuffi alkaa oleen jo niin huumehöyryistä paskaa että... Mutta ei mua haittaa ne vanhat tai uudetkaan syytökset Disorderi-vertauksista. Kuitenkin eri kamaa ja eri pohjalta tai sitten samaa kamaa eri pohjalta...

Zineistä.. vieläkö Statement-lehteä sorvaat? Kerro vielä omat zinesuosikkisi ja jotain kommenttia zinejen maailmasta yleensä?

Statement on nyt jumissa kuten The End-levylafka rahan puutteesta. Toisaalta ollaan ehkä Pertun eli Piitsen (Kaaos homepage) kans koota Tampere punk/hardcore-kirjaa alkaen vuodesta 1976 tähän päivään asti. Avustajia kaivataan, mutta mm. Punk-Helminen (Kollaa) ja Lättä (Rash, Kohu) ja muita on lupautunut muisteleen. Zineistä nykypäivänä? Helvetin hienoa, että "vanha" punkjäärä Piisekin laittaa lehteä ulos! Muuten toi zine-kulttuuri jotain legeendaarista TV:tä lukuunottamatta on hiipumassa. Toivottavasti tulis jotain uusia tekijöitä ja "vanhemmatkin" vois alkaa taas tekee jotain. Korpofilia rules! (Mikä lie,heh! Janzan huom) (Suomen paras pienlehti. Taittajan huom.) (Jouzaan jälkeen. Kustantajan huom.)

Keikkakin oli Lepakon hautajaisissa. Onko keikkaa pukkaamassa tulevaisuudessa?

Lepakon keikka meni vähän perseelleen johtuneista syistä, mutta nyt on skarppia ilmassa. Keikalle mennään mihin vaan matkakustannuksilla (ei liene paljon jos vaan saa jostain auton), mutta se ehkä Brasilian-tour jää ehkä väliin. Kesällä ehkä parinviikon keski-sekä skanditouri paitsi ei Puola, koska Pexte menettää omien puheidensa mukaan ne viimeisetkin hampaansa. (Kaks kertaa ollut, kolmas liikaa.) Joo, toi oli ns. tsoukki.

Mitä henk. koht. elämään kuuluu? Maksaako sossu ja soiko rokki...?

Henk. koht. elämään ei kuulu sen kummalisempaa, kun sossu maksaa ja punkki soi... Marikan kanssa on nyt asusteltu nyt puolitoista vuotta. Mun kaks vanhinta on 13 ja 15 sekä nuorin, herra Jani 4 ja vähän päälle. Muuten aika menee ollessa selvinpäin,kännissä,treeneissä, lukien, kuunnellen ja muutasellasta, mutta yritän edelleen vältää töitä sekä ns. tavallista elämää. Once punk, always punk.

Riistetyt kokosi myös rivinsä uudelleen. Jotain mieltä tästä?

Riistetyt saa tehdä mitä haluaa... on siinä Nappi ja Vege. Lazze se taas yritti sekottaa, viimeiseen asti ja aina, Kaaoksenkin pakkaa, mutta onnistunut. Jos on ollut skenestä ulkona aina, niin vaikeeta se on siihen edes tulla. Katu-uskottavuus hah hah...

Mikä näistä väittämistä on oikein? Ja miksi? A) yksiinnaulittu Kaaos B)Ristiinaulittu Kaaos C) Kaksiinaulittu Kaaos?

B, koska se oli meidän älppäri. Nimihän juontaa juurensa Totaalinen Kaaos EP:stä sekä, hah hah Disorderista (vrt. Complete Disorder) Ehkä siihen vaikutti myös toi edelleen seinällä edelleen seinällä oleva Crucifixin juliste.. Ehkä hölmö nimi, mutta se siittä.

Onkos muita musiikillisia projekteja meneillään/tiedossa?

Kaaos on ja pysyy eikä me periaatteessa koskaan edes hajottu. Eikä oo Kuolleet Kukatkaan. Kaaos toimii nyt, KK telakalla, Posinega on edelleen toiminnassa, mutta kaikkien kiireiltä ei oo ehditty treenaan (Japi, kai Pyynikin kämppä sopii silloin tällöin??) Onhan meillä ollut pitkää jotain yritelmää nimellä joka olis Dead.. And Gonen jatkoa rankenmmin ja vittumaisemmin eli Jusa laulussa, mutta ei oo päästy baaria pitemmälle. Projekteista toi kirja sekä ehkä statement 3-zine joskus. Fyrkkaa vaan ei oo liiemmälti.

No, tää oli tämmönen paakelsi. Jäikö luikautusta tähän päätteeksi?

Jeps. Kiitti sulle Janza sekä muille eli Piise, Nappi, Janne, Epe, Pexte, Purtsi, Lättä, Tomppa, Piipponen, Poko, Marika, Jani, Heidi, Niko, Absurdit sekä kaikki muut hyvät tyypit. Piiselle vielä että hienoa, että jaksat duunata jotain! Ja Janzalle pusu sinne mihin ei aurinko ei paista... Kaaoshan on siis: Janne (myös +/-) - rummut, Purtsi (myös +/-, Absurd Attix, Pause) - beisi, Pexte - skitta, Epe (Jypi eli original Kaaos tyyppi) - skitta, Jakke (myös +/-) - huuto.

That's all folks!

 

BACK