TOINEN VAIHTOEHTO #48
(by Jantsa)

 

Kuolleet Kukat

Ilmestyskirjassa oli 14.9. 1993 pätevä ja mielenkiintoinen Kuolleet Kukat/Kaaos Jakke & Nappi-haastattelu. Parit kysymykset jäi vielä kuitenkin askarruttamaan, että siitä vaan kirjeitse haastattelemaan. Jakke vastasi.

Miten saitte taas innostuksen laittaa K.K. kasaan ja mikä on nykyinen kokoonpano?

Kuten jossain on mainittu, KK ei koskaan hajonnut, vaan se "lopetti" toiminnan tositaiseksi treenikämpän ym. vaikeuksien takia. Nyt kun Tomppa/Fight-records halus julkaista ton EP:n ja tuli vitsinä mieleen, et vois heittää keikan tai kaks ja koska lähes koko jengi oli enemmän tai vähemmän mukana kuvioissa ja koska "frienship never dies" me saatiin kaikki mukaan. Mut sit ajateltiin et jatketaan, koska kaikki toimi hyvin ja oli into päällä, kuten silloin nuorempana. Eli KK toimii ankarammalta pohjalta kokoonpanolla: Nappi- basso, Essi- kitara, Juha- rummut, Poika- kitara, Jakke- huuto. Toby soitti 3 keikkaa, mutta ystävällisissä merkesissä lähti takaisin pääbändiinsä Two Witches.

Siis periaatteessa musikanteista vain kitaristit on uudet -entä mihin kakkoslaulaja Jasu jäi?

Jasua kysyttiin Tre:n keikoille ja se oli periaatteessa tulossakin, mutta sehän on kahden pikkulapsen äiti ja naimisissa et ei kai se ois ehtinyt. Jasuhan oli aikoinaan Napin pitkäaikainen tyttöystävä, mut se loppui sit. Tuskin heillä mitään katkeruuksia on toisiaan kohtaan.

Entäs kun tuo EP on omistettu" Rakkaudella Tassulle(Tanja) 1970-1992 R.I.P." - Oliko hän se sama Tanja, joka oli joskus mukana KK:ssa (pianistina?), vai? Mitä tapahtui?

Tassu eli Tanja oli mun pitkäaikainen tyttöystävä, jonka kanssa asuttiin ja tollain. Hän vaan kyllästyi elään täällä ja veti yliannostuksen unilääkkeitä 8.5.-92... Rauha ja rakkaus hänen muistolle. Tassu ei ole sama Tanja, joka oli KK:n jutuissa (mitään pianoo ei KK:lla oo koskaan ollut) vaan Tanjan kans mulla on 2 lasta (8- ja 6-vuotias) ja joka on ollut jo vuosia naimissa omalla tahollaan.

Ettekös te nyt oo heittänyt jo jotain 2-3 keikkaa ainakin, missä ja milloin? Mitkä oli yleisön reaktiot ja miltä itestä tuntui, kun eikös välissä ollut kuitenkin 7:n vuoden keikkatauko?

Keikkoja on nyt (30.9. 1993) takan kaks. Kummatkin Tre:n I-klubilla. Eka with Dolphins, Killström, Sim, ja toka Luokkaretki-festarit. Lisää tiedossa 13.10 Tullikamari, Tre (Radiopuhelimet, KK), 4.11 Shadow club , Hki (KK, Garbagemen) 19.11 VR:n kerhohuone, Oulu (KK, Punk lurex ok, Sim, ym. ja sit varmistamatta Panimo, Lahti, Jyväskylä jne.) Ja nyt on 2.10 Rixussa. Mitäs Säteri siihen? Se vaan halus KK ja Kaaos- EP:tä lafkalleen, mutta ei annettu (viime kesänä). Jälkikirjoitus: Riihimäen keikka meni vitun hyvin.! Yleisön reaktiot on olleet tosi positiivisia ja kummallakin keikalla on ollut dance-floor täynnä pogoajia. Fiilikset on olleet hyvät, eikä KK:n 7: vuoden takainen keikkatauko oo haitannut, kun jokainen on soittanut jossain muualla kuitenkin...

Teiltä tuli huhtikuusa toi 4:n biisin EP vanhaa julkasematonta materiaalia vaan onko tarkoitus julkasta uutta matskua joskus?

Joo, me yritetään saada Fight:ilta utta kamaa ulos tän vuoden lopulla/ens vuoden alku. Yks juttu, et me ollaan ehkä nyt monta kertaa rankempaa "musiikillisesti" kuin toi Vallankumous EP. Ei oo kyse mistään palamisesta juurille, vaan se vaan tuntuu, et tällaista haluu tehdä, vanhoina äijinä (keski-ikä siinä 24-28 v.).

Eikös nuo 4 biisiä olleet julkaisematta jääneen KK:n LP:n sessioista.... Joten minkä takia tuota LP:tä ei sitten aikoinaan (-86) ilmestynyt?

Joo (taas). Nei jäi julkasematta, kun Rat Poison-mies joutui linnaan tms. Ja toisaalta siinä oli soundillisesti sellasta paskaa et kerättiin 4 suhtkoht ok biisiiä EP:lle.

Kysytään nyt samaan syssyyn Jakelta (kun olit Kaaoksessakin), että miks toi Kaaos- Nukke-EP ei ilmestyny aikoinaan? Niin ja sittenhän taisit joskus tehdä Dresden baby nimistä lehtee, mites sille kävi? Millanen se oli/olis ollut?

Kaaos-Nukke-EP:n nauhat tais jäädä studioon, kun Koira (silloin Barabbas records) ei maksanut studioaikaa. Se teki jotain ihme Rip-ofeja, joista mä en tiedä ja häipyi kaikista kuvioista. No sit mä kuulin Votelta et toi Heinon Ari (R.I.P., thanx) oli tehny masterin siitä ohi studion/Koiran ja Votella oli se Arin kuoleman jälkeen, joten Fight laittaa se ulos. Dresden baby jäi julkaisematta mm. rahapulan, himasta muuton ym. takia Se olis ollut sellainen punk, anarkismi, elokuvat, skitso (horror) taidelehti sillon. Sori, jos joku tilas ja jäi palauttamatta rahat. Kaikki kirjeet hukkui muuton yhteydessä.

Kaaos ja Kuolleet Kukatkin esiintyi usein vaasalaisen (1.) "Vaihtoehto"-yhdistyksen/järjestön/idean keikoilla... Mitäs muistoja on Vaihtoehdosta ja ko. keikoista? -Täytyy mainita, että mun 1. punk-keikka, missä olin, oli Kaaos/Riistetyt+Swankers Vaasan nuoriskalla (järjestäjä tosin Welmu+Kipi ja Lintsu) 25.2.1984. Olin tuolloin 14-vuotias...

Joo (taas taas), ne oli hienoja juttuja. Sääli et Kipikin muutti stadiin enkä oo kuullut jäbästä mitään vuosiin (--Kipihän on nyttemmin mm. tehnyt Hitmen 3 ja Klamydia-levyjen layoutteja. T.V. huom.) Kyllähän kundit yritti järkätä paljon, mut kaikki ei aina onnistunut (mm. Disorder sillon joskus. Disorderhan pääsi 12.5.1990 vihdoin ja viimein Vaasan nuoriskalle soittamaan... ja yleisöä oli 50 maksanutta, eh T.V. huom.) Kuitenkin nimenomaan vaihtoehto sen aikasille Kemppaisen/Vileniuksen ohari-jutuille.

No niin, jätetäänpäs nuo vanhojen juttujen kaivelut... Takaisin nykyhetkeen, eli mikäs tämä "alakulttuuriyhdistys" on?

AKY toimii demokraattisella ( heh?!) pohjalla eli kaikki saa tuoda ideansa esille. Kun nyt saadaan vähän "pääomaa" niin niitä ideoita aletaan toteuttaan. Aluks pitäis saada kassaan rahaa, että vois sit järkätä kaikkea ihmeellistä. Ensin olis tarkoitus rahottaa toimintaa keikoilla. Sit vois järkätä isompia juttuja (festarit, ulkolaisia bändejä jne.) ja jotain 24 tuntia kaikkea vaihtoehtoista toimintaa -festari (bändit, leffat, sarjis, ym. näyttely, mielenosoitus, ilmainen safka köyhille-attack ym.) olis vielä tarkoitus ehkä tän vuoden puolella hoitaa. Ja ihan mitä vaan, joka ei sodi AKY:n ideologiaa vastaan. Jäseneks voi liittyä ympäri maan. Myös jäsenmatkat halvalla aiotaan hoitaa ja kustannustoimintaa olis tarkotus alottaa (levyt, lehdet ym.) Siis kaikki on siltä pohjalta, että kukaan ei saa voittoa eli joka penni menee vaihtoehtosen tominnan tukemiseen. Eli aluks bändeille ei voi maksaa kuin matkakulut+safka/olut tms. Infoa (miel. joku näyte: levy, kassu ym.) AKY:lle.

Mitkä on nykyiset suomalaiset ja ulkomaalaiset suosikkibändit?

Suomi: Dolphins, Sim, Turun Tauti, Snotface, Back to Normal, Juggling Jugulars Pelle & Rockers, on kai muitakin, mut ei tuu just mieleen. Ulkomaiset: tulee uusia/vanhoja elossa/kuolleena bändejä: DK, Coffin Break, Bad Religion, JMKE, Bristolin kolmikko (Disorder, Amebix, Chaos UK), The Mob, Crass, Bob Marley & The Wailers, The Smiths, Joy Division, vanha Discharge, Crucifix, Rudi Peni, Zounds, Adverts, Conflict jne.)

Entä yleinen mielipiteesi Suomen nykyisestä alakulttuuritoiminnasta?

Hieno, että on yhä aktiivista jengiä ympäri Suomea, jotka tekee pyytetöntä työtä, että scene eläisi. Olis vaan hyvä, et esim. keikat olis jotenkin "porrastettu", et ei menis paljon hyviä juttuja päällekkäin.

"Anarchy, peace, love & equality" on ilmeisesti KK:n eräänlainen "ideologia", jotain ajatuksia eli miten käsitätte em. mainitut asiat/mitä ne tarkoittaa teille?

Jos tohon vastais kliseisesti... koko litania tarkottaa vapautumista omista ennakkoluuloista, sopeutumattomuutta yhteiskunnan ja kaikkien instituutioiden normeihin, ihmisten & eläinten & luonnon kunnioittamista, rauhaa maailmaan, vastuun ottamista, tasa-arvoa kaikkien kesken, rakkautta. Mä en toisaalta laske pois mitään suoran toiminnan-juttujakaan, koska ne tuntuu olevan ainoa tapa vaikuttaa edes jotenkin. Mutta näin kirjeen välityksellä on vaikea heittää muuta kuin vanhaa klisettä, tai alkaa saarnaan, mikä on oikein/väärin, tee niin/tee näin jne. Jokainen kuitenkin ajattelee asiat omalla tavallaan, eikä aivojen käyttö ole kielletty. Mä uskon vapauteen vastuun kera.

Lisättävää, terveisiä, mitä vain...

Kolme keikkaa takana nyt (7.10. 1993) ja kaikki olleet suht. riehakkaita. Rumbassa tosin väitettiin "luokkaretki" -festarit arviossa jotain zombie-kunnosta, mutta asiahan ei ollut näin. Jos heittää 5 tuoppia, niin eihän se tarkota känniä, ja jos on fiilis riehua, niin mikä vitun zombie-kunto se on. Kys. arvostelija tais olla itse zomppari-kunnossa siellä. Toi vituttaa, et kaikki odottaa 3:n sorbuksen känniä multa keikalla, et sit se olis sitä 80-luvun juttua. No way. Joo, uudet piisit lähentelee ehkä enempi Kaaos kamaa kuin KK. Terveiset vois laittaa kaikille hienoille ihmisille, jotka ei ole luovuttaneet. Lisäys vielä, että KK eli hiljaisuudessa 7 vuotta yleisen "laiskuuden" ja vittuuntumisen takia. Nyt on kuitenkin taas into päällä ja aktiivisuus( kyllä sitä oli myös väliaikana, mutta asiat ei toimineet...). Kiitos. T: Jakke

 

BACK